Доки одна наша команда збирається за кілька днів у чергову польову місію на Луганщину, інша команда тим часом підбиває в київській штаб-квартирі підсумки попередньої місії Донеччиною, з якої щойно повернулась. Простий і невтішний факт – військові дії на сході України тривають, тож у документаторів Truth Hounds роботи в подальшому вистачатиме.

Рухаючись вздовж лінії розмежування між Слов’янськом і Маріуполем, ми відвідали зокрема селище Жованка (Зайцеве) – спустошене та посічене артилерією. Останній обстріл там стався прямо напередодні нашого візиту. Хтось з місцевих зустрічав нас агресивно, хтось спокійно надавав цінну інформацію, яку ми згодом передамо в Міжнародний кримінальний суд. Та в глибині у кожного відчувався страх – за себе, за близьких, за примарне майбутнє своїх дітей, за загиблих від безглуздих обстрілів сусідів і друзів.

Ми й надалі будемо збирати докази воєнних злочинів та записувати свідчення очевидців. Кілька наших звітів з належним чином задокументованими порушеннями міжнародних законів війни вже в офісі прокурора МКС. Далі буде ще. Нажаль, це не поверне до життя жертв серед цивільного населення. Але ми докладатимемо зусиль, щоб винні у злочинах були притягнуті до відповідальності. Щоб зрештою було відновлено справедливість.